• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Trabzon

Valilikler

T.C. SÜRMENE KAYMAKAMLIĞI
T.C. SÜRMENE KAYMAKAMLIĞI
T.C. SÜRMENE KAYMAKAMLIĞI
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Tarihçe Mevzuat Kurumsal Kimlik
  • SÜRMENE
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular Etkinlikler Basın Açıklamaları İhale İlanları
  • İLETİŞİM
°C
28
Ocak2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
    • İlçe Protokol Listesi
    • Tarihçe
      • Görev Yapmış Kaymakamlar
    • Mevzuat
    • Kurumsal Kimlik
      • Kaymakamlık Görselleri
      • Kaymakamlık Logosu
  • SÜRMENE
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • İlçe Nüfus Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Kadastro Birimi
      • İlçe Sağlık Müdürlüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürlüğü
      • İlçe Halk Kütüphanesi
      • İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
      • Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü
      • İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliği
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • Etkinlikler
    • Basın Açıklamaları
    • İhale İlanları
  • İLETİŞİM

Yöresel Yiyeceklerimiz

 
 
SÜRMENE PİDESİ

Sürmene’ye has pidede kullanılan malzemeler yöresel tercih edilmekte olup Sürmene’ mize özgü müthiş bir lezzet sunmaktadır. Peynirlisi, kıymalısı ve kuşbaşılı olmak üzere farklı çeşitleri mevcut olup damak tadınıza uygun lezzeti seçebilirsiniz.
 
KUYMAK

Tereyağı, mısır unu ve yöresel peynirimizin buluştuğu kuymakta tereyağı yerine kaymakta tercih edilebilir. Her öğün tüketilebilen doyurucu olması yönüyle de tercih edilen yiyeceklerimizden olup Sürmene’ de mutlaka denenmesi gerekenler arasında yerini almıştır.
 
KARA LAHANA YEMEĞİ

Lahanaların doğranarak mısır unu ve barbunya(bulgur,pirinç,mısır) ile harmanlayarak özellikle  hayvansal yağ(kuyruk) ile kavrulmuş olarak servis yapılan baharat olarak biber kullanılan yemeğimizin çorbası ve katı olarakta (Huliya) tüketimi mevcuttur. Mısır ekmeği ile de birbirini tamamlayan lezzetlerdir.
 
MISIR EKMEĞİ

Buğdayın yetişmediği yöremizde temel besin maddesi mısır olması sebebiyle ekmek yapımında mısır unu kullanılmıştır. Eskiden evlerde açık ocakların altındaki bilegi (tepsi) içinde yapılan mısır ekmeği günümüzde fırınlarda yapılmaktadır. Süt, yoğurt ve mıhlamanın lezzetine lezzet katar.
 
KARALAHANA SARMASI

Etli ve etsiz olarak yapılan kara lahana sarması ayrıca yöremize özgü olarak mısır ve pirinç yerine  yarma(kırılmış mısır) kullanılarak da yapılmaktadır.
 
KAYGANA (SEBZELİ KREP)

Temel olarak kreple aynı olan farkı sadece içine taze soğan, maydanoz ve dereotu gibi yeşil bitkilerin bir araya gelmesiyle yapılan lezzetti tatlarımızdandır.

CİRAHTA

Sulu ve mayalanmış hamurun yağda kızartılması ile hazırlanan cirahta üzerine  şeker serpilerek de yenilebilir.
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Resmi Gazete
  • Kullanım ve Gizlilik
Çamlıca Mahallesi Yunus Emre Caddesi No:84 Hükümet Konağı
(462) 7461011